Muziek met het Jonge Kind Muziek met het Jonge Kind

Muziek met het Jonge Kind

We willen bekendheid geven aan het belang van muziekeducatie voor het jonge kind (0-6 jaar)
en ouders en kinderen kennis laten maken met muziek.

Muziek op schoot

Wat zit daar nu in? Marijke haalt een spannende doos te voorschijn en schudt daarmee. Er klinken rinkelgeluidjes. De kindjes die nog geen aandacht hadden, kijken ook op. Bram kruipt naar de docent, z’n handjes reiken naar de doos. 

Marijke zingt: “wat hoor ik daar?” Ze schudt weer zachtjes met de doos. Bram gaat geboeid zitten luisteren en meer kinderen kruipen naar voren. Marijke haalt een speeltje met belletjes tevoorschijn en laat dat horen: "Ting ting, zo doen de belletjes", zingt ze en schudt daarna weer. Ze geeft een instrument aan Bram, die gauw met z’n buit naar mama kruipt en bij haar verder het speeltje verkent. Ook voor alle kinderen is er zo’n mooie belletjesinstrument, maar ook voor de mama’s en papa’s. 

Na een poosje pakt Marijke haar gitaar en rinkelen de kinderen mee met de muziek. Aan het eind van het liedje zingt ze heel duidelijk: "en nu is het stil" en houdt haar handen in de lucht. De kinderen doen met haar mee en het is even helemaal stil voordat het spelletje opnieuw wordt gespeeld. Dat is spannend!

Waarom naar een cursus Muziek op Schoot?
Samen met je kindje muziek maken levert een heleboel liedjes op die je thuis tijdens de dagelijkse routine kunt zingen. Tevens is het een gezellige ochtend met andere kinderen en met de mama's en de papa's. Het verschonen van een luier wordt bijvoorbeeld veel leuker als je tijdens deze activiteit ook een liedje zingt, waarbij je de lichaamsdelen van je kindje benoemt en aanwijst.

Muziek op Schoot staat voor intimiteit tussen ouder en kind, maar behalve de schootspelletjes wordt er op muziek gestapt en gedanst, spelen de kinderen op bij hun leeftijd passende muziekinstrumenten en zijn er korte relaxmomenten waarin lekker geluisterd wordt. 

Het allerbelangrijkste is om samen plezier hebben, maar al spelend en ontdekkend worden alle ontwikkelingsgebieden gestimuleerd, zoals de taalontwikkeling en de sociaal/emotionele ontwikkeling. Een afwisselend programma waarbij spelenderwijs een bijdrage wordt geleverd aan de ontwikkeling van je kindje.

Muziek op Schoot is voor ouders met hun baby, dreumes of peuter (0 tot 4 jaar), meestal onderverdeeld in leeftijdsniveaus

Gediplomeerde Muziek op Schoot-docenten houden rekening met de ontwikkelingsfase van je kindje en sluiten daar nauw op aan. 

.Klik 
hier om een cursus bij jou in de buurt te zoeken.