Muziek met het Jonge Kind Muziek met het Jonge Kind

Muziek met het Jonge Kind

We willen bekendheid geven aan het belang van muziekeducatie voor het jonge kind (0-6 jaar)
en ouders en kinderen kennis laten maken met muziek.

Algemene info

 

Muziek met het Jonge Kind
Overal in het land worden Muziek op Schootcursussen gegeven door speciaal hiervoor opgeleide docenten.
Klik hier als je interesse hebt voor een bepaalde cursus of activiteit bij jou in de regio.

Op deze website is nog meer informatie te vinden over muziek met het jonge kind, want het is onze doelstelling om alle jonge kinderen vanaf de geboorte in aanraking te laten komen met muziek.

De meeste kinderen zijn gek op muziek. Dat zie je aan hun reacties. Dat komt mooi uit, want muziek draagt bij aan een evenwichtige ontwikkeling van kinderen. Muziek maken met jonge kinderen kan overal: thuis, in de auto, in de kinderopvang, in school. Door voor te lezen uit 'Stijn zoekt zijn stem' bijvoorbeeld, een muzikaal prentenboek voor peuters en kleuters. Kijk voor meer ideeën ook maar eens bij Muziekidee (voor 0-4 jarigen) of bij Aan de slag (voor kleuters). Daar komt regelmatig een nieuw idee te staan.

Naast cursussen, organiseren Muziek op Schootdocenten ook verschillende andere muziekactiviteiten voor jonge kinderen, zoals Sing-in's of Klein Duimpjeconcerten. Bekijk hiervoor onze activiteitenkalender.

Ouders, grootouders, verzorgers en pedagogisch medewerkers van kinderdagverblijven kunnen gratis muziekjes en liedjes met spelideeën downloaden op de  Muzido-pagina's. 

Of volg ons op Facebook of Twitter voor muzikale speltips, achtergrondinformatie en natuurlijk liedjes en muziek. 

Wij wensen iedereen veel muziekplezier!


Muziek in de zwangerschap

Zorgen voor je kindje begint al tijdens de zwangerschap een  workshop of cursus "Muziek in de Zwangerschap" kan je daarbij helpen.

Docenten:
Rita Rikhof
Felice van der Sande


Belang van Muziek

Onze stichting wil er voor zorgen dat alle jonge kinderen tussen 0 en 4 jaar in aanraking komen met muziek, kunst en cultuureducatie.

Klik hier om te lezen wat het belang is van muziek, plus 10 redenen om muziek te maken met je kindje.


Muziektips voor thuis

Op deze pagina vind je van alles wat handig, leuk, praktisch of goed is voor jonge kinderen; tips rondom verzorging, knutselideeën en muzikale spelideeën.


Nieuws

Hier vind je het laatste nieuws voor ouders.