Muziek met het Jonge Kind Muziek met het Jonge Kind

Muziek met het Jonge Kind

We willen bekendheid geven aan het belang van muziekeducatie voor het jonge kind (0-6 jaar)
en ouders en kinderen kennis laten maken met muziek.

Weer ('n) liedje

Muzido staat voor MUZIek DOe je samen. Dat is niet alleen heel leuk, maar ook leerzaam en goed voor de ontwikkeling van je kind. Onderaan de pagina kan je Muzido 'Weer ('n) liedje' beluisteren en het speelboek downloaden. 

Weer ('n) liedje

Spelbeschrijving
Het liedje is in eerste instantie gemaakt om erbij te masseren.
Bij de tekst 'Maak eens een zonnetje'masseer je met de vlakke hand een rondje op de bui of de rug. Bij 'Met een mooie mond' 'teken je een mond. Bij 'Daar komt de regen....' maak je met je vingertoppen tikkende bewegingen (de regen) van hoofd naar de tenen, dus van boven naar beneden. Zorg dat het kind aan ziet komen dat er regendruppels worden gemaakt. Deze regendruppels kunnen vlinderzacht of juist zacht drukkend zijn. Kijk goed naar de reacties van het kind. Kinderen vinden iets stevigere druppels vaak prettiger dan een erg vluchtige aanraking.
Bij 'Kijk eens een regenboog, ooooh' teken je met twee handen de regenboog in de lucht en bij de tekst 'Hoera, hoera, hoera' gaan de armen, bij elke 'hoera', omhoog.

Tekenen
Op de grond of in de lucht 'tekent' het kind de figuren van zon, regen en regenboog. Bij 'Maak eens een zonnetje' teken je een rondje. Bij 'Daar komt de regen' maak je met vingertoppen een tikkende beweging (stimuleert de fijne motoriek). Bij 'Kijk eens een regenboog, oooh' maak je met twee handen de regenboog in de lucht. Bij 'Hoera, hoera, hoera' juich je: bij elke 'hoera' gaan de handen in de lucht.

Downloads
Download de pdf voor meer activiteiten voor baby's, dreumesen, peuters en kleuters. Wil je naar het liedje luisteren? Klik dan op de MP3's hieronder. De linker MP3 is instrumentaal en de rechter met zang. Wil je MP3's downloaden? Ga op de MP3 staan, klik met je rechtermuisknop en kies voor 'opslaan als'.

<< Terug naar Muzido