Muziek met het Jonge Kind Muziek met het Jonge Kind

Muziek met het Jonge Kind

We willen bekendheid geven aan het belang van muziekeducatie voor het jonge kind (0-6 jaar)
en ouders en kinderen kennis laten maken met muziek.

Klein Duimpjeconcert

Samen genieten van live muziek

Deze concerten zijn speciale concerten met live muziek, waarvan enkele nummers speciaal gecomponeerd en/of gearrangeerd zijn voor de allerjongsten van 0-6 jaar. De muziek, liedjes, activiteiten en de luistermomenten zijn helemaal afgestemd op de jonge kinderen. Een fantastische ervaring voor baby's, dreumesen, peuters en kleuters om instrumenten van heel dichtbij te zien en te horen.

Onder de naam Ukkepukconcert is dit concept in 2013 ontwikkeld in het kader van het jaar van Muziek met het Jonge Kind. We gaan met deze concerten verder onder de naam 'Klein Duimpjeconcerten'.

Tijdens een Klein Duimpjeconcert wordt rekening gehouden met de behoeftes van jonge kinderen. Er zijn momenten waarbij de kinderen kunnen meedoen, meeklappen, dansen of in de maat marcheren, maar er zijn ook momenten dat er, bij papa of mama op schoot zittend, naar de muziek geluisterd wordt. Vaak is het, zeker na afloop, mogelijk om de instrumenten van heel dichtbij te bekijken en er vinden dan verrassende ontmoetingen plaats tussen musici en kinderen.

Stichting Muziek op Schoot stelt gratis speciale  arrangementen met uitgewerkte spelideeën, ter beschikking aan gediplomeerde Muziek op Schootdocenten. Deze arrangementen zijn te beluisteren op de Muzido pagina. Deze zijn op te vragen via info@muziekmethetjongekind.nl

Wanneer de 'Muzido' activiteiten thuis of op de kinderopvang al gezongen en gespeeld zijn, dan zal het een feest van herkenning worden! Natuurlijk kunnen de kinderen ook zonder deze voorbereiding genieten van de live gespeelde muziek.

In elk dorp en in iedere stad is wel een muziekvereniging, ensemble of orkest zodat dit concert overal gerealiseerd kan worden. Op deze manier kunnen veel jonge gezinnen al vroeg kennismaken met orkesten en ensembles. Hierdoor wordt al vroeg de belangstelling gewekt en dit kan in de toekomst voor een aanwas van jonge muzikanten zorgen.

Dit concert kan zowel door amateurs als professionals uitgevoerd worden. De Stichting Muziek op Schoot kan orkesten en ensembles in contact brengen met een Muziek op Schootdocent. Geïnteresseerd? Informatie aanvragen kan via contactformulier.

Voor Muziek op Schootdocenten is het draaiboek  opvraagbaar via info@muziekmethetjongekind.nl

Kijk voor foto's in de rubriek Impressies.

Ook interesse in een een Klein Duimpje concert?
Neem eens een kijkje op onze activiteitenkalender