Muziek met het Jonge Kind Muziek met het Jonge Kind

Muziek met het Jonge Kind

We willen bekendheid geven aan het belang van muziekeducatie voor het jonge kind (0-6 jaar)
en ouders en kinderen kennis laten maken met muziek.

Annie's Tune

Deze MUZIDO muziek is speciaal gecomponeerd voor het Jaar van Muziek met het Jonge Kind en is opgedragen aan Annie Langelaar. Annie startte met muziekeducatie voor jonge kinderen en stond aan de wieg van de docentenopleiding Muziek op Schoot en de ouder/kind cursussen Muziek op Schoot.

Annie's Tune

MP3's
Er zijn twee versies van Annie's Tune. Het verschil zit 'm in het tempo. De eerste versie is geschikt om te klappen of te dansen. De tweede versie past beter als je wilt schudden met bijvoorbeeld een schudeitje.

Samen klappen
Klap in je handen op de maat van de muziek. Je blijft steeds vier tellen in de maat klappen zoals in maat een. Wanneer je dit het hele lied volhoudt en dit lekker lang achter elkaar doet, krijgt ieder kind de kans om: eerst even te kijken, dan te besluiten of ze mee gaan doen en dan tot slot echt mee te gaan doen.

Downloads 
Download de pdf voor meer activiteiten voor baby's, dreumesen, peuters en kleuters. Wil je naar de muziek luisteren? Klik dan op de MP3 hieronder. Wil je de MP3 downloaden? Ga op de MP3 staan, klik met je rechtermuisknop en kies voor 'opslaan als'.

<< Terug naar Muzido