Muziek met het Jonge Kind Muziek met het Jonge Kind

Muziek met het Jonge Kind

We willen bekendheid geven aan het belang van muziekeducatie voor het jonge kind (0-6 jaar)
en ouders en kinderen kennis laten maken met muziek.

Muziekidee: Veertjes

Regelmatig zal op deze plek een tip worden gegeven om muzikaal aan de slag te gaan, variërend van een mooi stukje muziek of een liedje tot een muzikaal spelletje. Kortom een tip om samen muziek te maken. Soms vergezeld van een knutseltip zoals het maken van een muziekinstrument. Kortom, een muziekidee om thuis of op de kinderopvang samen plezier te hebben.

Al vanaf 2013 wordt er regelmatig een Muziekidee gemaakt. Vrienden van de Stichting MoS kunnen oudere items aanvragen via info@muziekmethetjongekind.nl

Veertjes
Het is weer lente, de zon gaat schijnen. Hebben jullie de vogeltjes al zien vliegen, op zoek naar eten of bouwend aan hun nestjes. Misschien hebben jullie ook al wel veertjes gevonden.

Benodigdheden:
- Vogeltjes: Deze kun je van knijpers zelf maken met je kind/kinderen.
- Veertjes: Te koop bij Action en de Hema.
- Liedje ‘Hier zweeft een veertje’.
- Muziek ‘Morgenstimmung’ van Edvard Grieg.

Zing het eerste couplet van het liedje ‘Hier zweeft een veertje’ en vlieg rond met de vogeltjes. Laat de veertjes los door de knijper open te knijpen. Stop de veertjes weer tussen de knijper en vlieg verder. Na een aantal keer kun je een nestje maken van de veertjes en hier de vogeltjes inleggen. Zet vervolgens de muziek ‘Morgenstimmung’ aan en blaas de veertjes op de muziek in het rond. Zing een volgende keer ook de andere twee coupletten en kriebel en aai dan met de veertjes bij je kind/kinderen.

Bronvermelding:


Dit Muziekidee is geschreven door Marieke Botman, docent Muziek op Schoot.
www.MuziekpraktijkDeZevensprong.nl/www.facebook.com/MuziekpraktijkDeZevensprong