Muziek met het Jonge Kind Muziek met het Jonge Kind

Muziek met het Jonge Kind

We willen bekendheid geven aan het belang van muziekeducatie voor het jonge kind (0-6 jaar)
en ouders en kinderen kennis laten maken met muziek.

Muziekidee De zomer in je bol

Regelmatig zal op deze plek een tip worden gegeven om muzikaal aan de slag te gaan, variërend van een mooi stukje muziek of een liedje tot een muzikaal spelletje. Kortom een tip om samen muziek te maken. Soms vergezeld van een knutseltip zoals het maken van een muziekinstrument. Kortom, een muziekidee om thuis of op de kinderopvang samen plezier te hebben.

Al vanaf 2013 wordt er regelmatig een Muziekidee gemaakt. Vrienden van de Stichting MoS kunnen oudere items aanvragen via info@muziekmethetjongekind.nl

De zomer in je bol

Zomerse spelletjes om je in te smeren, nat te worden en weer lekker op te warmen.

Smeren maar
Insmeren wordt een stuk leuker als je er en spelletje van maakt!
Zeg het versje “de zon is rond, de zon is rond, hij heeft twee ogen, een neus en een mond” op terwijl je de zonnebrand uitsmeert op de rug/ buik/ benen/ wangen van je kind. Vergeet ook de zonnestralen niet!
Kinderen kunnen deze activiteit ook bij elkaar doen.

Alle eendjes plonsen in het water
Benodigdheden: een badje of teiltje, eventueel een badeendje.
Zing 'Alle eendjes zwemmen in het water' en beweeg daarbij met je handen als de poten van een eend, flapperend naar voor en naar achter. Als je een eendje hebt, laat je dat zwemmen. Aan het einde zeg je “Één…twéé...plons!” en springen je handen of het eendje al spetterend in het water. En dan: nog een keer!

Iedereen weer lekker warm en droog
Van al dat water kun je flink afkoelen. Wikkel je kind in een grote handdoeken en knuffel elkaar droog en warm. Een lekker zomers muziekje erbij? Dat kan bijvoorbeeld met de Buena Vista Social Club, zie youtube link.
Fijne zomer!

Dit muziek idee is geschreven door Esther Pantekoek. Onlangs verscheen haar boek Wakker met een Wijsje: een feestelijk doeboek over opgroeien met muziek voor kinderen van 0-4 jaar én hun ouders. Verkrijgbaar via wakkermeteenwijsje.nl of via alle boekwebwinkels (bijvoorbeeld bol.com)
Illustraties van Aura Scaringi.