Muziek met het Jonge Kind Muziek met het Jonge Kind

Muziek met het Jonge Kind

We willen bekendheid geven aan het belang van muziekeducatie voor het jonge kind (0-6 jaar)
en ouders en kinderen kennis laten maken met muziek.

Ons aanbod

Muziek is leuk en leerzaam
Kleuters zijn uiterst geboeid door muziek. Als zij opgroeien in een muzikale omgeving hoor je hen vaak de hele dag zingen of met geluiden experimenteren. Ze beleven muziek ontdekkend en spelend en oefenen met muziek hun taal en hun motoriek. Het helpt hen grip te krijgen op de wereld en het helpt mee om te gaan met emoties.

 

Om thuis een rijke muzikale omgeving te creëren geven we op deze website regelmatig tipsDe Sing-in's en de Klein Duimpjeconcerten zijn zeer interessante belevenissen voor de kleuters. Bij Muzido staan aparte verwijzingen wanneer activiteiten ook of speciaal geschikt zijn voor de kleuters.

Basisschool
Voor muziekdocenten en leerkachten die werken met kinderen van 4 tot 6 jaar worden studiedagen georganiseerd door de Gehrels Muziekeducatie.

Deze vereniging geeft ook het vakblad De Pyramide uit. In elk nummer zijn er uitgewerkte lessen voor de kleutergroepen. Wil je je als school profileren en meer aandacht besteden aan muziek, dan kan de stichting Muziek op Schoot in samenwerking met Gehrels Muziekeducatie zorgen voor een cursus of voor coaching. Tevens verwijzen we daarvoor naar de opleiding vakspecialist muziek, waarbij één van de leerkrachten zich schoolt tot de muziekvakspecialist in de eigen basisschool.