Muziek met het Jonge Kind Muziek met het Jonge Kind

Muziek met het Jonge Kind

We willen bekendheid geven aan het belang van muziekeducatie voor het jonge kind (0-6 jaar)
en ouders en kinderen kennis laten maken met muziek.

Swinglied

MoS-docent en bestuurslid Conny de Vries heeft een mooie verjaardagskalender gemaakt. De kalender staat in de download onder aan deze pagina. In 2017 vind je elke twee maanden nieuwe spelideeën op deze website. Voor elke twee maanden is een passend liedje opgenomen door Conny en haar collega's Diana en Félice. Dat wordt hier geplaatst. Ons cadeau aan iedereen die muziek maakt met jonge kinderen.
Kijk hieronder voor deel 4: het Swinglied!

Vier de zomer! Weer of geen weer, regen of zon, dansen kun je overal! En samen dansen is het allerleukste. Voor de kinderen is het extra leuk als je ineens helemaal stilstaat... spannend!

Samen dansen 1: (baby/dreumes/peuter)
Neem je kind op je arm en swing it out! Sta abrupt stil bij "stop" en luister samen naar de dwarsfluit om daarna weer gezellig te dansen.

Samen dansen 2: (dreumes/peuter/kleuter)
Dans samen op de plaats en swing met je billen heen en weer en op en neer. Stop met dansen bij "stop" en zeg dit woord heel duidelijk mee. Bij "stil" doe je een vinger voor je mond en een hand bij de oor om samen te luisteren naar de dwarsfluit.

Stopdans met sjaaltjes: (peuters/kleuters)
Geef de kinderen iets in hun handen zoals sjaaltjes, lintjes of iets om mee te schudden. Dans swingend de ruimte door maar sta stil en wees stil bij het woordje "stop". Luister naar de dwarsfluitsolo en swing daarna weer gezellig verder. In de opname hoor je de 3e en 5e keer dat er op ‘lalala’ gezongen wordt: zing dan allemaal mee.

Welke doet niet mee? (kleuters)
Leg plaatjes neer van een gitaar, kazoo, trommel en dwarsfluit en benoem de instrumenten. Zie volgende bladzijde. Vraag de kleuters te luisteren naar de opname en vraag daarna welke instrumenten ze hebben gehoord. Welk instrument deed niet mee? (de trommel)
Luister daarna nog een keer en zing mee als er ‘lalala’ wordt gezongen.
Vraag de kinderen te tellen hoe vaak ze het liedje horen. (6x)

Lang genoeg gezeten! Alles aan de kant. Tijd om te swingen, maar… sta op tijd stil bij de "stop". Vraag de kinderen of ze niet alleen bij het ‘lalala’ maar ook de rest van het lied mee kunnen zingen.

Deze activiteiten werden beschreven door Diana Veldkamp en Conny de Vries
Muziek op Schootdocenten in Amsterdam en Utrecht.

Bronnen:
Lied:  ‘Swinglied’ van Trees Verburg
YouTubelink: klik hieronder
Illustratie kalender:  Conny de Vries
Gratis verjaardagskalender: scroll naar beneden voor de pdf

Bladmuziek van dit lied en vele anderen staan in 'De Gele Liedbundel' (15 euro + 6,95 verzendkosten=21,95).

Bestellen? Maak 21,95 over naar NL63INGB0007203464 o.v.v. 'gele liedbundel' en je naam. Stuur daarna een email met adresgegevens en de vermelding 'gele liedbundel' naar info@muziekmethetjongekind.nl