Muziek met het Jonge Kind Muziek met het Jonge Kind

Muziek met het Jonge Kind

We willen bekendheid geven aan het belang van muziekeducatie voor het jonge kind (0-6 jaar)
en ouders en kinderen kennis laten maken met muziek.

Muziekidee 'k Zag twee slangen

Regelmatig zal op deze plek een tip worden gegeven om muzikaal aan de slag te gaan, variërend van een mooi stukje muziek of een liedje tot een muzikaal spelletje. Kortom een tip om samen muziek te maken. Soms vergezeld van een knutseltip zoals het maken van een muziekinstrument.

Al vanaf 2013 wordt er regelmatig een Muziekidee gemaakt. Vrienden van de Stichting MoS kunnen oudere items aanvragen via info@muziekmethetjongekind.nl
Kortom een muziekidee om samen plezier te hebben.

'k Zag twee slangen 

Wie kent hem niet het liedje: '‘k zag twee beren broodjes smeren'? Hier zijn vele variaties op bedacht over bijen die auto rijden, mussen die elkaar kussen, apen die wortels schrapen, slangen die de was ophangen en ga zo maar door. Over die laatste gaat dit muziekidee.

Benodigdheden:
- Voor iedereen twee lintjes (te koop bij de Action, zelf even op maat knippen).
- Muziek Cirque du Soleil Alegria - Jeux D'enfants
- Lang touw vastgeknoopt aan bijvoorbeeld een tafelpoot.

Lekker dansen
Dans eerst lekker met de kinderen op de muziek. Hierbij heeft iedereen in elke hand één lintje. Laat de lintjes zwieren hoog in de lucht of juist slingerend over de grond. Draai in het rond en kijk vooral ook naar wat de kinderen met de lintjes doen en doe dit na.

De was ophangen
Als de muziek is afgelopen, zing je het liedje '‘k zag twee slangen' en pak je het vastgeknoopte touw erbij en trekt dit strak. Hou het touw zo hoog dat de kinderen er goed bij kunnen. Tijdens het zingen van het liedje hangen de kinderen hun lintjes (de was) over het touw. Als alle was hangt schud je bij “hi, hi, hi, ha, ha, ha” het touw heen en weer waardoor alles er weer af valt. Begin dan weer opnieuw. De kinderen kunnen voordat je gaat schudden ook eerst onder de waslijn gaan liggen.

Dit Muziekidee is geschreven door Marieke Botman, docent Muziek op Schoot.
www.MuziekpraktijkDeZevensprong.nl www.facebook.com/MuziekpraktijkDeZevensprong