Muziek met het Jonge Kind Muziek met het Jonge Kind

Muziek met het Jonge Kind

We willen bekendheid geven aan het belang van muziekeducatie voor het jonge kind (0-6 jaar)
en ouders en kinderen kennis laten maken met muziek.

Muziekidee

Regelmatig zal op deze plek een tip worden gegeven om muzikaal aan de slag te gaan, variërend van een mooi stukje muziek of een liedje tot een muzikaal spelletje. Kortom een tip om samen muziek te maken. Soms vergezeld van een knutseltip zoals het maken van een muziekinstrument.

Al vanaf 2013 wordt er regelmatig een Muziekidee gemaakt. Vrienden van de Stichting MoS kunnen oudere items aanvragen via info@muziekmethetjongekind.nl
Kortom een muziekidee om samen plezier te hebben.

Muziekidee - september 2017:

`KIEKEBOE`

Kiekeboespelletjes worden over de hele wereld gespeeld. Baby`s, dreumesen en peuters willen het vanwege het verrassingselement eindeloos herhalen.
Zo krijgen ze o.a. het besef dat iets dat je niet kunt zien nog wel blijft bestaan.
Vaak eindigt zo`n spelletje met een klinkende schaterlach!

(klik op de foto van het lied om deze helemaal te kunnen zien)

 

Baby`s: De baby ligt op de grond of in een wipstoeltje. Zing in plaats van het woord `poppetje` mama, papa, oma, opa, of je eigen naam en schuif aan het einde van het liedje je handen langzaam voor je ogen. Bij `kiekeboe` trek je je handen weer weg. Probeer te variëren met het aantal seconden waarop je je handen wegtrekt!
Dreumesen: Neem een knuffel of plaats een vingerpoppetje op je vinger en laat deze dansen in het gezichtsveld van de dreumes terwijl je het liedje zingt. Verstop het achter je rug of onder je kleren, of bij het kind. Kies telkens een ander plekje.
Peuters: Met peuters zijn oneindig veel varianten te bedenken; ze kunnen het spelletje spelen met een eigen vingerpoppetje, of een knuffel/poppetje verstoppen onder een doekje. Oudere peuters kunnen het ergens in de kamer verstoppen zonder dat je kijkt. Of andersom…al vinden peuters het wel heel moeilijk om niet stiekem te kijken waar je heen gaat…
Het is ook leuk om het liedje met een stokpop te doen. Als extra activiteit kun je de stokpop laten dansen op een vrolijk muziekje. Telkens als de muziek stopt verdwijnt de stokpop weer.

https://www.youtube.com/watch?v=QeQv3KRQZ44

Dit muziekidee is gemaakt door Irma Zethof, muziek op schootdocente www.muziekschoolspelenderwijs.nl zie ook www.meneertjeenbeertje.nl